Ebook BookMuhammedA.S. Poslanik Covjecanstvu Mirza Mesic (Bosnian Edition)

[Free PDF.EyNv] MuhammedA.S. Poslanik Covjecanstvu Mirza Mesic (Bosnian Edition)



[Free PDF.EyNv] MuhammedA.S. Poslanik Covjecanstvu Mirza Mesic (Bosnian Edition)

[Free PDF.EyNv] MuhammedA.S. Poslanik Covjecanstvu  Mirza Mesic (Bosnian Edition)

You can download in the form of an ebook: pdf, kindle ebook, ms word here and more softfile type. [Free PDF.EyNv] MuhammedA.S. Poslanik Covjecanstvu Mirza Mesic (Bosnian Edition), this is a great books that I think are not only fun to read but also very educational.
Book Details :
Published on: 2015-10-14
Released on:
Original language: Bosnian
[Free PDF.EyNv] MuhammedA.S. Poslanik Covjecanstvu  Mirza Mesic (Bosnian Edition)

U Ime Boga, Sveopceg, Dobrocinitelja, Milostivog. S Imenom Bozijim pocinjem Njemu Jedinom i Uzvišenom, Stvoritelju i Upravitelju svih svjetova zahvaljujem. Najljepse pozdrave, selame I salivate, Njegovom Miljeniku, poslednjem vjerovjesniku Muhammedu saljem, kao i njegovoj obitelji, casnim ashabima. Vrijednim ucenjacima, hrabrim sehidima I svima onima koji su slijedili pu Istine I Dobra. Nijedno se ime nije s toliko ljubavi I paznje ne spominje medju ljudima kao sto se svakodnevno I u razlicitim prigodama medju muslimanima spominje ime poslanika islama Muhammeda,a.s. U pozivu na molitvu, uzeci ezane sa stotinu tisuca vitkih minareta diljem zemaljske kugle, izgovarajuci Esshedu enne Muhammeden resullulah (Svjedocim da je Muhammed Boziji poslanik), muslimani pet puta na dan posvjedocuju Muhammedovo a.s., poslanstvo, odnosno potvrdjuju svoje uvjerenje da je upravo njega Stvoritelj svjetova odabrao kao Svog posljednjeg vjerovjesnika. Brojni su I autori nemuslimani koje je Muhammedova,a.s., osobnost toliko zadivila da su vecinu znanstvenoistrazivackog rada I spisateljskog opusta posvjetili posljednjem Allahovom Poslaniku. Spomenut cu neke od njih: Marin Lings, Frithjof Schoun, Titus Burckhardt, H.A. Gib, William Montgomery Watt, Henry Corbin, Barnaby Rogerson, Annemarie Schimmel, Karen Armstrong, Hartmut Bobzin I mnogi drugi. Na kraju ovih uvodnih recenica zelim se ljudski zahvaliti svima koji su me na bilo koji nacin bodrili I podrzavali u nastanku I ppriredjivanju ove knjige, moleci Uzvisenog Allaha da im ispuni sve dunjalucke I ahiretske zelje I potrebe. Na kraju, molim Dragog Allaha da mi oprosti ako sam iz neznanja ijednu recenicu krivo napisao ili odredjeni islamski propis pogresno prokomentirao. Molim Ga da ovu knjigu primi kao trajnu sadaku (trajno dobro) meni I mojoj obitelji. U Zagrebu, kolovoz 2015. godine. Mirza MESIC
Download Ebook BookDonde tu lecho te retiene una muchacha buscando a su padre desaparecido (trilogía de la Guerra Sucia nº 2) (Spanish Edition)

0 Response to "Ebook BookMuhammedA.S. Poslanik Covjecanstvu Mirza Mesic (Bosnian Edition)"

Post a Comment